Kerstfair De Bosk voor project Moeder en Kind

Harkema - Zorginitiatief de Bosk houdt donderdag 12 december van 17.00 tot 21.00 uur een kerstfair om geld in te zamelen voor het Moeder en Kind project in Brazilië.

Voor de kerstfair wordt Zorginitiatief de Bosk omgetoverd tot een waar Winter Wonderland. Er zijn diverse stands met onder andere kerstdecoraties en kerststukjes, gemaakt door deelnemers aan de dagbesteding van 3Zorg Daniël ‘Oan ’t Wurk’. Ook maken zij jam, appelmoes en zelfgebakken koekjes, die tijdens de fair verkocht worden. Kinderen kunnen tijdens de fair knutselen en een eigen kerstdecoratie maken, meedoen aan Oud-Hollandse spelen of zich feestelijk laten schminken. Er is live kerstmuziek onder het genot van een hapje en drankje in de speciaal daarvoor ingerichte horecatent.

Moeder en kind project

De opbrengst is bestemd voor het Moeder en Kind project in Brazilië. Baby’s die in extreme armoede worden geboren zijn extreem kwetsbaar. Door middel van het Moeder en Kind project helpt Zorginitiatief de Bosk 15 moeders en (ongeboren) baby’s in Brazilië. De Bosk zorgt voor financiële ondersteuning in de begeleiding van de zwangerschap, geboorte en eerste kwetsbare levensjaren van het kind. Het doel is kinderen bevrijden van armoede en hen helpen op te groeien tot zelfredzame, gezonde volwassenen.

Compassion

Zorginitiatief de Bosk biedt financiële ondersteuning aan dit project onder de overkoepelende organisatie Compassion. Compassion is een internationale hulporganisatie die kinderen in extreme armoede helpt door middel van lokale projecten in 25 verschillende ontwikkelingslanden. De kinderen krijgen in een veilige, kindvriendelijke omgeving onderwijs, gezonde voeding, medische zorg en sociaal en emotionele vorming.