Wil’s houtwerkplaats de Klamp Surhuisterveen maakt 88 bijenhotels voor de gemeente

Surhuisterveen - Burgemeester Oebele Brouwer heeft bij zijn werkbezoek aan de Klamp 88 prachtige bijenhotels in ontvangst genomen.

De gemeente wil dat bijen zich overal thuis voelen, daarom geven zij bijenhotels cadeau bij bijzondere gelegenheden. Een bijenhotel past goed bij de ambitie om van de gemeente Achtkarspelen een veilige en voedselrijke thuishaven te maken voor wilde bijen. De medewerkers van de Klamp hebben de afgelopen maanden met veel plezier gewerkt aan deze bijzondere opdracht.

Ondersteuning

De Klamp biedt werk en passende dagbesteding aan cliënten met een afstand tot de arbeidsmarkt. Aan de hand van wat je kunt of nog wilt leren wordt gekeken met welke ondersteuning iemand aan het werk kan. En wat er nodig is om door te groeien.

Producten zijn zoveel mogelijk aangepast aan de mogelijkheden van de cliënten. Er ontstaat zo een groot scala aan activiteiten om op eigen niveau bezig te zijn. Producten of handelingen laten uitvoeren door de Klamp betekent voor de klant dat ze mogelijkheden en kansen biedt aan mensen met een ondersteuningsvraag in de eigen regio of gemeente.

De Klamp is onderdeel van Wil. Wil brengt mensen met een ondersteuningsvraag verder in de samenleving. Zij biedt een breed en divers aanbod aan werk en dagbesteding, begeleid werk en professionele ondersteuning aan huis en streeft daarbij naar het vergroten van de zelfredzaamheid van mensen.