Chef-kok Michael Roest van Ternaard naar Dokkum

Topchef Michael Roest (50) verruilt De Waard van Ternaard voor De Waard van Dokkum, een nieuw restaurant aan de Markt.

Roest werd de afgelopen jaren veel geprezen voor zijn kookkunsten in Ternaard, onder meer NRC gaf hem een goede beoordeling. ,,Maar ik was toe aan een nieuwe uitdaging’’, reageert Roest. Hij heeft ruim dertig jaar ervaring waarvan twintig jaar als chef. Roest neemt zijn maître Salvatore Apuzzo mee naar Dokkum. Zijn kookstijl blijft dezelfde, belooft hij.

De chefkok haalt zijn groenten uit zijn tuin in De Westereen. ,,Er is zoveel te halen van Friese bodem. Dat is een rijkdom die ik graag in mijn keuken haal,’’ aldus Roest.

De Waard van Dokkum is onderdeel van de verbouwde Abdij van Dokkum, het hotel dat komend voorjaar de deuren heropent. Het restaurant gaat vijftig tafels tellen.