Kerstfair Zorginitiatief de Bosk groot succes

Harkema - De eerste Kerstfair van Zorginitiatief de Bosk voor Compassion was met ruim 300 bezoekers een groot succes.

Op de gezellige fair waren verschillende stands met onder andere kerststukjes, tweedehands spullen en door de dagbesteding gemaakte jam, appelmoes en snert. De opbrengst van bijna drieduizend euro was boven verwachting. De opbrengst van de fair is bestemd voor het Moeder en Kind project dat medewerkers van Zorginitiatief de Bosk ondersteunen. Door middel van dit project dragen zij, onder de vleugels van internationale hulporganisatie Compassion, bij aan de begeleiding van de zwangerschap, geboorte en eerste kwetsbare levensjaren van 15 jonge moeders en hun baby’s die in Brazilië in armoede leven.

Boven verwachting

Medewerkers en cliënten van de kleinschalige zorgorganisatie leefden maandenlang toe naar dit evenement. En met succes: het werd een gezellige avond voor zowel jong als oud. Kinderen konden zelf een kersthanger maken, blik gooien, grabbelen in de grabbelton en zich feestelijk laten schminken. De meisjes konden zelfs hun haren laten vlechten en nagels lakken.

Ouderen genoten van live-kerstmuziek gespeeld door een ensemble van brassband Blaast de Bazuin uit Surhuisterveen en gospelkoor de Sound uit de Westereen. Daarnaast waren er prijzen te winnen bij het Rad van Fortuin en zorgde de verkoop van zelfgemaakte snert, broodjes hamburger en warme chocolademelk met slagroom voor een gezellige sfeer in de speciaal daarvoor ingerichte horecatent.

,,Dat het zo’n groot succes zou worden hadden we nooit verwacht. Fantastisch!”, aldus Jitske Zwaagstra van de organisatie. De medewerkers van Zorginitiatief de Bosk kijken nu al uit naar een eventueel volgende keer. ,,Als alle mogelijkheden het toelaten gaan we zeker voor een tweede editie in 2020.”