Fairtrade certificaten uitgereikt in Achtkarspelen

Vrijdag 20 december zijn weer meerdere fairtrade certificaten uitgereikt in de gemeente Achtkarspelen. Wethouder Margreet Jonker deed een ronde langs 10 bedrijven en organisaties in de gemeente die fairtrade producten gebruiken of verkopen en overhandigde een certificaat.

De volgende bedrijven en organisaties ontvingen een certificaat: Coop Buitenpost, Doopsgezinde gemeente Surhuisterveen, Dropshop Liquorice Buitenpost, Jumbo Surhuisterveen, Lidl Buitenpost en Surhuisterveen, Poiesz Buitenpost, Harkema en Kootstertille en Spar Bruggeman Drogeham.

Werkgroep fairtrade

Achtkarspelen wil in 2020 Fairtrade gemeente worden. Samen met inwoners en lokale ondernemers en bedrijven zet de gemeente zich in voor eerlijke handel. Een speciale fairtrade werkgroep neemt initiatieven om de titel ‘Fairtrade gemeente’ te behalen en uiteindelijk te behouden. Voor het verkrijgen van de titel moet een gemeente voldoen aan zes criteria die worden beoordeeld door een landelijke jury.

Achtkarspelen wil zoveel mogelijk fairtrade producten gaan gebruiken, zowel binnen de eigen organisatie als door middel van het motiveren van anderen. Naast het stimuleren van fairtrade producten is er ook extra aandacht voor streekproducten.