Voetbalplaatjes worden ‘dorpsbrede’ Feanster actie

Surhuisterveen - De voetbalplaatjesactie in Surhuisterveen wordt een dorpsbrede actie.

Niet alleen de leden van ‘t Fean ‘58 krijgen hun eigen plaatje,zoals eerder gemeld, ook de spelers van VV Surhuisterveen, de jonge spelers van de gezamenlijke jeugdafdeling SJO Feanstars van beide clubs en het gezamenlijke VR1 damesteam van ‘t Fean ‘58 en sportvereniging Houtigehage doen mee aan de actie.

In totaal worden er circa 525 voetbalplaatjes gemaakt, die per team in een album kunnen worden verzameld. ,,In oantal spilers koe of woe net meidwaan, mar der komme gjin lege fakken op de pagina’s’’, zegt woordvoerder Jan Willem van Kammen van ‘t Fean ‘58. De beide voetbalclubs verdienen aan de verkoop van advertenties op een aantal pagina’s in het verzamelboek.

De plaatjesactie met lokale sporthelden is een initiatief van supermarktmanager Abbe Borger van Albert Heijn Surhuisterveen. De Feanster actie duurt zeven weken lang en start begin maart, zodat er geen overlap is met de lopende landelijke actie van de supermarktketen. Daarbij kunnen klanten tot en met zondag 16 februari sparen voor in totaal 252 voetbalplaatjes van alle voetballers van de 18 Eredivisieclubs, het Nederlands elftal en de OranjeLeeuwinnen. ,,As se dy allegear ha, kinne se fuort trochsparje foar de échte helden’’, zegt Van Kammen lachend.