WK limiet voor acrogymnastes

Surhuisterveen - Dit weekend werd in Mierlo de eerste kwalificatie wedstrijd gehouden voor het WK Acrogym. Twee regionale gymnastes die trainen bij topsportstichting Acro Academy en uitkomen in de leeftijdscategorie Jeugd 11-16 jaar wisten hier gelijk het hoge WK puntenlimiet te bereiken.

Xiao Mei Harms uit Drachtstercompagnie vormt met haar partners Lisanne Hulder en Inge Speerstra een combinatieteam Acro Academy / WSBF Surhuisterveen. In 2019 gingen zij al naar het EK in Israël, waar zij in de finale een zesde plaats wisten te bereiken.

Inge Stienstra uit Houtigehage zit ook in een combiteam Acro Academy / WSBF maar dan met Marieke Hulder en Chanel Dewnarain. Deze WK kwalificatie was de eerste wedstrijd voor hen als team. Een prestatie dus om gelijk het WK limiet binnen te slepen.

Dat beide teams nu al een hoog WK limiet op zak hebben, geeft veel zelfvertrouwen voor de rest van de kwalificatie. Om zich definitief te kwalificeren moet er zowel aan een hoog als een laag puntenlimiet voldaan worden, en moeten de dames de beste twee teams van Nederland worden. Het WK Acrogym wordt in mei gehouden in Genève.