DTK 1 wint, DTK 3 verliest

Buitenpost - Het eerste team van schaakclub De Twee Kastelen uit Buitenpost is het nieuwe jaar goed begonnen, door Schaakwoude 2 met 4-0 naar huis te sturen.

Ondanks deze perfecte uitslag ging het niet helemaal vlekkeloos, maar de spelers van Schaakwoude gaven aan een paar borden heel goede stellingen uit handen. DTK’er Bart Lemstra had misschien het meeste geluk. Hij stond in het eindspel verloren, maar zijn tegenstander liet pardoes een paardvorkje toe, waardoor hij een loper en daarmee de partij verloor. Ook Pieter Bronsema aan bord 4 stond zeer dubieus na de opening, maar zijn jeugdige tegenstander versmaadde een pionwinst, raakte het initiatief kwijt en werd daarna hardhandig van het bord gezet. Door deze 4-0 winst staat DTK 1 nu tweede in klasse 1A achter het eerste team van Sneek.

Schaakwoude 3 won in Buitenpost wel van DTK 3. Het werd een spannende wedstrijd waarbij DTK 3 op een 1-0 voorsprong kwam door winst van Jan Bergmans aan het eerste bord. De overige borden stonden echter moeilijk voor DTK. Rick Weggen verloor aan bord 4 een kwaliteit en daarmee de partij. Siep Postma stond aan bord 3 ook verloren, maar kwam sterk terug en had misschien nog wel winstkansen. De partij eindigde in remise. Ook de partij van René Wijnstra aan bord 2 ging verloren voor DTK, waardoor de winst met 1,5-2,5 voor de gasten was.

Komende vrijdag moet DTK 1 weer thuis aan de bak, ditmaal in de 1/8e finale van de FSB-beker tegen het eerste team van Mid-Fryslân (dat een klasse hoger speelt dan DTK 1).