Parasportheld op bezoek bij CBS De Merlettes

Kootstertille - CBS De Merlettes kreeg maandag bezoek van olympisch sporter Olivier Van der Voort.

De 22-jarige parasporter behaalde in 2016 zilver tijdens de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro. Aan de kinderen van groep 6 van De Merlettes vertelde hij over zijn ervaringen als topsporter en als mens: Je mindset is heel belangrijk.

De in 1997 geboren Olivier raakte op elfjarige leeftijd zijn onderbeen kwijt na een ongeluk met zijn paard. Een zwarte bladzijde in zijn boek, zoals hij zelf omschreef. Hij is dan al een fanatieke zwemmer en zijn droom om ooit de Olympische Spelen te halen leek in duigen te vallen. Maar hij bleef zichzelf tijdens en na zijn revalidatie doelen stellen. Hij revalideerde en ging opnieuw zwemmen. Door positief te denken en hard te werken behaalde hij successen. ,,Een doel zonder plan is maar een wens’’, aldus Van der Voort.

Dat topsport hard werken is en niet vanzelf gaat werd wel duidelijk toen hij vertelde over de vele trainingsuren en dat gezonde leven wat hierbij hoort. Door de focus te leggen op de dingen die je goed kunt, kun je veel bereiken. Daarbij zijn veel overeenkomsten te ontdekken ten aanzien van het leren op school.