Jongste leerlingen De Hoekstien kunnen nu gezonde groentensoep maken

Surhuisterveen - De kinderen van groep 1 en 2 van Cbs de Hoekstien brachten dinsdag en woensdag een bezoek aan Puur Natuur Surhuisterveen.

Binnen de kleuterbouw staat op dit moment het thema gezondheid en voeding centraal. Naast de verschillende lesactiviteiten op school, wordt er ook veel waarde gehecht aan het rijk maken van het onderwijs, door gebruik te maken van de omgeving om hen heen. Een bezoek aan de plaatselijke groenteboer kon binnen dit thema natuurlijk niet uitblijven.

Met een boodschappenbriefje waarop verschillende producten stonden afgebeeld voor het bereiden van een groentesoep, gingen de kinderen op weg naar Puur Natuur. Na een warm ontvangst mochten de kinderen rondkijken en kregen ze uitleg over verschillende producten. Ook waren er op school al vast samen vragen bedacht, die gesteld konden worden.

Terug in school konden de kleuters samen een gezonde groentesoep maken. Ook kon de al eerder gemaakte groentewinkel in beide kleutergroepen verder verrijkt worden met de verkregen informatie.