Tafeltennissers Buitenpost denderen door

Buitenpost - Met zestien punten uit twee duels én een eerste plek op zak beleefden Peter Verweij, Jaap van Tijum, Arnoud Hofman en Thomas Kuijer een droomstart in de landelijke tweede divisie.

Zaterdag troffen de Buitenposters in Vriendenschaar 1 (Gouda) wederom een titelconcurrent; een gouden kans om het ‘Goudse’ team op grotere achterstand te zetten. Om die mogelijkheid te verzilveren moest afgerekend worden Theo Verzyl, Thijs Groeneveld en Maurice Lie.

Kuijer startte zaterdag voor het eerst in de basis. Met een knappe zege op Verzyl liet hij direct zijn batje spreken. In het vertrouwde Buitenpost voelde van Tijum zich op zijn plek. Hij liep met slechts één verloren game weinig schade op. De met griep kampende aanvoerder Verweij liet zich met drie overwinningen niet uit het veld slaan. Met zijn laatste restje energie trok hij met partner Kuijer ook het achtste (dubbel)punt over de streep: 8-2.

Dankzij de derde 8-2 zege op rij heeft het Buitenposter-herenteam afstand genomen van de andere teams uit poule D. Nummer twee Kampenion heeft de Friese club in het vizier, maar pakte vijf punten minder en werd eerder ruim verslagen. Begin maart hervatten Verweij, van Tijum, Hofman en Kuijer de competitie met een wedstrijd tegen hekkensluiter HBC.

Fries kampioenschap zaterdag

Zaterdag 15 februari organiseert TTV Buitenpost in sporthal de Doelstien in Dokkum de Friese kampioenschappen Tafeltennis 2020. Meer dan 150 jeugd- en seniorenspelers zullen dan strijden om de titel. Met meer dan 30 tafels is dit het grootste tafeltennistoernooi in de provincie Fryslân.

Het niveau van het Friese tafeltennis is de laatste jaren sterk gestegen, met twee Friese teams die nu spelen in landelijke tweede divisie. Om dat niveau verder te brengen zal het toernooi dit jaar ook open staan voor topspelers uit andere provincies. Titelverdediger bij de heren is Arnoud Meijer uit Dokkum. Voor het publiek is de toegang gratis.

Meer informatie op https://ttvbuitenpost.nl/fktafeltennis/