Sociale media truck van politie in Kollum

Kollum - De afgelopen dagen was de Sociale media truck van de politie in Kollum. De Sociale media truck stond deze dagen op het terrein van de Campus aan de Gerrit Bleekerstraat te Kollum.

Maandag en dinsdag gingen agenten in gesprek met de leerlingen van klas 1 en 2 van het Lauwerscollege. Zij kregen les in de media truck. Tijdens deze lessen gingen zij met de leerlingen in gesprek over het verantwoord gebruik van social media: sexting, pesten en verboden wapenbezit. Bij de voorlichtingsdagen wordt gebruikt gemaakt van het Mobiel Media Lab (MML) van de politie. Terwijl medewerkers van Bureau Halt en Jongerenwerk preventielessen geven aan de helft van een klas, zit de andere helft in het MML. In de truck daar zijn computers aanwezig waar de leerlingen mee aan de slag kunnen met opdrachten. Het MML is een innovatieve truck dat bijvoorbeeld ook wordt ingezet ten behoeve van onderzoek, gebruikerstesten en promotie-activiteiten. De politie Tuk Tuk afkomstig uit Eindhoven kon men ook bekijken in de Foodcorner van de Jumbo Supermarkt.

Meckama State

Op dinsdagmiddag was er een voorlichting in Meckama State door de wijkagenten Japke Kroes en Sabina van Dijk over Senioren en Veiligheid. Het programma ging over: babbeltrucs, woninginbraken, woningovervallen. Hoe kunt u dit voorkomen verder werd er gepraat over o.a. veilig pinnen, veilig op straat en veilig wonen.