ECB legt eerste zonnepanelen op het dak van Veenstra Reizen

BUITENPOST - De Energie Coöperatie Buitenpost heeft succes met het zogenoemde postcoderoosproject. Binnenkort worden de eerste zonnepanelen geplaatst

Op het industrieterrein van Buitenpost is binnenkort het eerste dak in de gemeente Achtkarspelen te vinden met zonnepanelen die betaald worden door dorpsbewoners. De eerste panelen komen op het dak van Veenstra Reizen.

In het Postcoderoosproject kunnen bewoners van Buitenpost en omstreken investeren in zonne-energie, zonder zelf de panelen op het dak van hun huis te hoeven plaatsen. Niet iedereen heeft immers de mogelijkheid tot zonnepanelen op eigen dak, bijvoorbeeld door een ongunstige ligging, bomen die te veel schaduw geven, het wonen in een huurhuis of appartement of beperkende voorwaarden voor een monument.

Daarom is het zonneproject in samenwerking met Ecoop en de provincie Fryslân gestart, waarin de Energie Coöperatie Buitenpost in totaal ruim 200 zonnepanelen wil plaatsen. Er zijn voldoende aanmeldingen van deelnemers, dus nu kan begonnen worden met de uitvoering. Offertes zijn opgevraagd en het project is inmiddels gegund aan degene die de beste kwaliteit biedt. Aan Liander is de opdracht verstrekt voor de versterking van de kabel.