Dubbelconcert door Whack Ceol en Donkey Tandem

SURHUISTERVEEN – Whack Ceol en Donkey Tandem geven vrijdag 28 februari vanaf 20.00 uur een dubbelconcert in De Lantearne.

Whack Ceol is een Iers/Schotse folkband met leden uit het hele land. Het repertoire is zeer gevarieerd: van opzwepende jigs en reels, meezingers van de Dubliners en de Pogues tot gevoelige Ierse ballades over de liefde en vurige Schotse strijdliederen. Whack Ceol bestaat uit Harmen Doekes, Uppie Faber, Doreen Feenstra en Jelmer Woudstra, die allen verschillende instrumenten bespelen.

Donkey Tandem wordt gevormd door Dries Woudstra (gitaar en zang) en Dictus Hoogsteen (accordeon en zang). Voor deze gelegenheid wordt het duo aangevuld met Jelmer Woudstra (gitaar, bas). Donkey Tandem brengt Frysktalige liedjes met een verhaal. De verhalen gaan over het leven zelf, soms serieus, soms met een knipoog. Een aantal nummers zijn door hen zelf geschreven. In 2014 bracht Donkey Tandem de cd Mjuks uit. Tijdens het dubbelconcert kunnen de bezoekers een bonte mengeling van nummers van deze cd en een aantal nieuwe liedjes verwachten.

De toegang voor deze avond is gratis, voor de kosten wordt na afloop met de pet rondgegaan.