De kracht van muziek in de raadzaal: Waarom staat Queen weer op 1?

BUITENPOST - Stichting het Behouden Huis presenteert zondag 1 maart vanaf 15.30 uur een bijzonder concert in de raadzaal in Buitenpost.

De interactieve muziekbelevenis ‘De kracht van muziek’ is een aanrader voor jong en oud. Dirigent Ido Gerard Kempenaar neemt het publiek mee op zoek naar de kracht van muziek. Waarom denkt de Buitenposter dirigent te weten waarom ‘Bohemian Rhapsody’ van Queen steeds weer op nummer één staat in de Top2000? Wat is de kracht van muziek in een film? Bezoekers gaan het zien door het live te ervaren.

Maxima, James Bond en Vader Abraham

De muziek wordt verzorgd door Fanfare-orkest Beatrix Doezum, uitgebreid met een combo en zangsoliste Jannie Brandsma. De opbouw van het concert gaat van klassiek naar licht en laat alle elementen van muziek horen en zien. Het programma voor het concert is met zorg samengesteld. Ido Gerard zal samen met Beatrix Doezum enkele muziekstukken ontleden.

Mooie bewerkingen op klassiekers en klassieke bewerkingen op moderne muziek. Van de mars die Kempenaar met het orkest van de Koninklijke Marechaussee bij Maxima thuis speelde tot een psalm in een onherkenbaar jasje. Het korps gaat van een scene uit Skyfall naar het kleine café aan de haven. Misschien reikt Ido Gerard iemand in het publiek wel zijn dirigentstok aan en beleeft hij of zij zelf wat het is om te dirigeren.

Ido Gerard Kempenaar

Dirigent Ido Gerard Kempenaar (1980) begon op 6-jarige leeftijd aan zijn muzikale carrière met AMV- en orgellessen aan muziekschool de Wâldsang in Buitenpost. Tegenwoordig geeft Ido als docent privélessen en is hij als slagwerker en percussionist werkzaam bij het Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee.

Als freelance musicus speelt hij bij verschillende Symfonieorkesten in Nederland, waaronder L’orchestra Particolara, het Noord Nederlands Orkest en het Orkest van het Oosten. Kempenaar wordt regelmatig gevraagd om een gastdirectie te verzorgen bij verschillende orkesten in Nederland en om als jurylid te fungeren bij muziekfestivals en/of concoursen.

Kaarten reserveren via info@stichtinghetbehoudenhuis.nl