Thema-avond over de rol van Israël

BUITENPOST - Yaïr Strijker uit Israël spreekt zondag 1 maart vanaf 19.30 uur in het gebouw van de Christengemeente aan de Marconistraat 5 over het thema thema: Israël, een licht voor de volken anno 2020?

Het is een actueel onderwerp omdat onder andere de Amerikaanse president Donald Trump op 27 januari in zijn speech ‘wat betreft de deal van de eeuw’ zei: ‘het is de taak van Israël een licht voor de volkeren te zijn’. Hij citeerde daarmee het bijbelboek Jesaja. De huidige leider van het machtigste land ter wereld zegt dat over een piepklein volkje van nog geen 0,2 % van de wereldbevolking.

Yair en Karen Strijker gingen in 2013 naar Israël, waar zij wonen in het aloude ‘Harteland van Israël’ Na’ale, gelegen in Samaria. Na’ale ligt 10 minuten vanaf de grote, centraal gelegen, stad Modi’in, tussen Tel Aviv en Jeruzalem. Yair Strijker is docent Hebreeuws en samen met zijn vrouw Karen hebben zij een gasthuis van waaruit ze excursies organiseren. Het afgelopen jaar hebben ze, via een computerstream, Hebreeuwse les gegeven aan meerdere groepen van de Christengemeente.

Na afloop van de lezing is er gelegenheid om met elkaar door te praten onder het genot van een kopje koffie of thee. De avond is vrij toegankelijk, wel zal er een collecte gehouden worden die besteed wordt aan de onkosten van de Israëlwerkgroep Buitenpost e.o. en het werk van de familie Strijker.