Lauwers College presenteert Profielwerkstukken 2020

BUITENPOST - Lauwers College Buitenpost houdt donderdag 5 maart vanaf 19.30 uur de jaarlijkse presentatie van de profielwerkstukken.

Het profielwerkstuk (PWS) is door het ministerie voor onderwijs, cultuur en wetenschap ingesteld als een verplicht examenonderdeel. De havo- en vwo-examenleerlingen van dit schooljaar hebben onder leiding van hun docentenbegeleiders aan zeer uiteenlopende onderwerpen en thema’s gewerkt. Een kleine greep uit de onderzoeksonderwerpen: passend onderwijs, kringloopwinkels, postcodeloterijwinnaars in Eastermar, Mindf*uck hoe werkt het, Buitenpost en omstreken tijdens de Tweede Wereldoorlog, dementie.

In het schoolgebouw aan de Hoefslag vinden na de centrale opening tot ongeveer 21.30 uur doorlopende presentaties plaats. Dit gebeurt in lokalen door het gehele schoolgebouw.

Het Lauwers College is een christelijke scholengemeenschap voor voortgezet onderwijs op verschillende onderwijsniveaus (vmbo, mavo, havo, atheneum en gymnasium). Meer dan 1450 leerlingen uit Friesland en Groningen volgen onderwijs op de drie locaties van het Lauwers College: Buitenpost, Kollum en Grijpskerk.