Schiermonnikoog krijgt eervolle vermelding bij Fietsstadverkiezing

Schiermonnikoog - De gemeente Schiermonnikoog heeft van de Fietsersbond een eervolle vermelding gekregen in de verkiezing van Fietsstad 2020.

Dat is vrijdag 28 februari 2020 bekend gemaakt in de Utrechtse Jaarbeurs. Het Waddeneiland eindigde in de verkiezing op de vijfde plaats. Veenendaal ging er met de hoofdprijs vandoor.

Volgens Saskia Kluit, directeur van de Fietsersbond, scoort Schiermonnikoog niet zomaar zo goed. “Schiermonnikoog is hét eiland van de fiets. Natuurlijk zijn er weinig auto’s, maar dat is nog niet genoeg. Kinderen fietsen veilig naar school, de fietspaden zijn er schoon en de fietsers zijn er gelukkig. Daarom staat Schiermonnikoog in de top 5.”

Reactie gemeente

Loco-burgemeester Johan Hagen van Schiermonnikoog: “Ons mooie eiland Schiermonnikoog is autoluw met 35 km aan fietspaden door het dorp, de duinen, kwelders en langs het wad. Bij eilanders en toeristen staat de fiets op nummer 1!”

Algemeen

De ranglijst is samengesteld op basis van het grootste fietsonderzoek van Nederland: ruim 45.000 fietsers gaven hun mening over de kwaliteit van het fietsen in hun omgeving. Dit beeld is aangevuld met een aantal objectieve factoren, bijvoorbeeld de hoeveelheid vrijliggende fietspaden naast 50-wegen, stedelijke dichtheid en hoever fietsers moeten omrijden om op hun bestemming te komen. Meer over de enquête staat op onze site.