Dertiende Swaddekuier gaat niet door

BUITENPOST - Het getal 13 blijkt voor de Swaddekuier een ongeluksgetal te zijn. De dertiende editie, die in en rond Buitenpost gelopen zou worden op 4 juli, is vanwege de coronacrisis afgelast.

Het bestuur van Stichting De Swaddekuier heeft tot de afgelasting besloten. De Coronacrisis zal, zo verwachten overheden en instanties, nog maanden aanhouden. Hoewel alles op papier al gepland was voor 4 juli en de routes waren uitgezet, is het bestuur van mening dat er grote risico’s voor de gezondheid zijn voor deelnemers, vrijwilligers en alle anderen die jaarlijks bij de Swaddekuier zijn betrokken. Deze verantwoording heeft geleid tot een afgelasting.

Het besluit tot afgelasting is mede genomen op advies van de gemeente Achtkarspelen en de wandelorganisatie. De Swaddekuier verplaatsen naar een andere datum aan het einde van dit jaar bleek geen optie, omdat dat zou kunnen leiden tot een oneerlijke concurentie met andere wandelverenigingen. De nieuwe datum die het bestuur voor een volgende Swaddekuier heeft vastgesteld is zaterdag 3 juli 2021.

Alle betrokkenen die reeds hun medewerking of sponsoring hadden toegezegd ontvangen bericht over de afgelasting.