Ook de Gondelvaart op Wielen 2020 gaat niet door

DROGEHAM – De Gondelvaart op wielen van dit jaar, die gepland stond op 18 en 19 september, gaat niet door. Dat is besloten door het stichtingsbestuur van de Gondelvaart op Wielen, na overleg met de buurten en groepen.

De coronacrisis maakt het voor het bestuur, maar met name ook voor de buurten en groepen die de wagens maken, onmogelijk en onverantwoord om dit evenement te organiseren.

Moeilijkste

,,De beslissing om de Gondelvaart op Wielen niet door te laten gaan was één van de moeilijkste die we ooit hebben moeten maken’’, aldus voorzitter Jellie Hamstra. ,,Intens is deze beslissing geweest, maar gezien de maatregelen die het kabinet heeft getroffen om de uitbraak van het coronavirus tegen te gaan, kunnen wij niet anders De gezondheid van ons allemaal staat ten allen tijde voorop.”

,,De Gondelvaart op Wielen is een belangrijk onderdeel van onze gemeenschap en een evenement dat ons verbindt. In een periode waarin bijna alle evenementen in het dorp worden afgelast komt deze annulering er ook nog bij. Niet alleen wij, maar ook het dorp en het publiek zullen enorm teleurgesteld zijn.’’

Scenario’s

Dat het evenement al zo vroegtijdig wordt afgelast heeft te maken met meerdere factoren. Het bestuur heeft alle scenario’s besproken, maar de bouwers kunnen de voorbereidingen niet treffen voor het bouwen/opstarten van de wagens.

,,De input van onze bouwers heeft zwaar meegewogen in ons besluit, zij zijn één van de belangrijkste factoren van ons evenement. Daarnaast is er nog veel onzekerheid over de maatregelen. Maar wij willen ook graag stil staan bij onze sponsoren, de ondernemers die op dit moment hard getroffen worden door de maatregelen. Wij vinden het niet gepast om hen nu te benaderen voor sponsoring.,” aldus voorzitter Hamstra.

De 51ste editie wordt doorgeschoven naar volgend jaar, dan op vrijdag 17 en zaterdag 18 september.