Pokerkampioenschap levert geld op voor Clubhuis vv ’t Fean ‘58

SURHUISTERVEEN - Het Pokerkampioenschap van Surhuisterveen op vrijdag 15 mei heeft vv ‘t Fean ‘58 een bedrag van 236 euro opgeleverd. Kampioen werd Marc Heideman.

Vanwege de ontwikkelingen omtrent het coronavirus kon de voorronde van het Open Nederlands Kampioenschap Poker niet in het clubhuis van v.v. ‘t Fean ‘58 plaatsvinden. De organisatie heeft een creatieve manier gevonden om het pokerkampioenschap toch plaats te laten vinden, namelijk online! Omdat de horeca in deze tijd zwaar geraakt wordt door de gevolgen van het coronavirus, doneert het ONK Poker 1 euro per deelnemer aan de speellocatie waar het kampioenschap eigenlijk plaats zou vinden.

De animo voor het Online Pokerkampioenschap van Surhuisterveen was enorm. Er werd tijdens dit pokertoernooi niet om geld gespeeld, maar puur om de eer en het spelplezier. Toen de registratie gesloten was stonden er maar liefst 236 pokerliefhebbers op de deelnemerslijst! Met dat aantal spelers is er dus 236 euro opgehaald voor de Feanster voetbalclub.

Na ongeveer 4,5 uur online pokeren bleek Marc Heideman uit Aalten de speler die zich een jaar lang de Pokerkampioen van Surhuisterveen mag noemen. Daarnaast kwalificeert hij zich met deze prestatie ook voor de landelijke finale van het ONK Poker 2020, die op 4 en 5 september wordt gehouden in Ermelo. Op plek twee eindigde Menno Spijker uit Hengelo. Hij kwalificeert zich samen met Joop van der Meulen (derde, uit Egmond aan Zee) ook voor de finale. Daarnaast werden er nog twaalf tickets gewonnen voor de halve finales. De gehele uitslag van het pokerkampioenschap van Surhuisterveen is te vinden op www.onkpoker.nl/onkp/2019-2020/pokerkampioenschap-van-surhuisterveen