Verrassing voor 90-jarige Boeijenga

Dokkum - Het grote feest voor de 90e verjaardag van Jan Boeijenga was afgeblazen. Des te groter was voor hem de verassing dat zijn verjaardag begon met een serenade en versiering van zijn balkons.

Het lag in de planning om met familie en vrienden een feest te organiseren, hier zouden Boeijenga’s dochter en kleinkinderen uit Israël ook bij aanwezig zijn. Vanwege de corona maatregelen kon dit niet doorgaan.

Johan, zoon van Jan Boeijenga, bedacht daarom het plan om een muzikale serenade aan zijn vader te brengen samen met zijn zus Lenie vanuit de centrale hal van De Sinne, aanleuncomplex van Dongeraheem in Dokkum. Vrijdagochtend om klonken ‘Lang zal hij leven’, Edelweiss’, Morning has broken’ en ‘Zing, vecht, huil en bid’ door de centrale hal.

Samen met de kinderen en kleinkinderen genoot de altijd vrolijke en muzikale Boeijenga van de serenade. Veel bewoners van De Sinne kwamen kijken, luisteren en meezingen.

Ook viel het door de kleinkinderen gemaakte spandoek bij Jan Boeijenga in de smaak. Op het spandoek prijkten twee foto’s: een dierbare babyfoto en één van enkele jaren geleden, aangevuld met de tekst ‘Us Pake sjongt al 90 jier bliid it heechste liet! Wy sjonge him hjoed ta ’t is feest Hoera!

Jan Boeijenga vierde zijn verjaardag verder in besloten kring en coronaproof natuurlijk. De Israëlische familieleden vierden mee via video en beeld. Boeijenga is zeer dankbaar voor het behalen van deze leeftijd en dankt God daarvoor ondanks het verlies van zijn vrouw enkele jaren geleden en het niet kunnen knuffelen en zien van de familie en vrienden van ver.