Certificaat jeugdopleiding voor VV Buitenpost

Buitenpost - VV Buitenpost heeft het certificaat ‘Lokale Jeugdopleiding’ van de KNVB binnengehaald. Dit betekent een nieuwe kwaliteitsimpuls voor het opleiden van jeugdspelers. Een werkgroep heeft er ruim anderhalf jaar aan gewerkt. “We hebben met enthousiaste mensen veel tijd en energie in de certificering gestoken. Ik ben supertrots dat we het kwaliteitskeurmerk hebben gekregen”, zei hoofd jeugdopleiding Wietse van der Veen donderdagavond tijdens een feestelijke bijeenkomst.

Namens de KNVB reikte Auke van der Horn het certificaat officieel uit aan Wietse van der Veen en Jan Douma (technische zaken).

De jeugdopleiding van VV Buitenpost staat goed aangeschreven. Zo hebben alle standaardteams gediplomeerde trainers en stromen ieder seizoen talenten door naar de eerste selectie. Maar het kan altijd beter, was de conclusie van Van der Veen en Douma. Besloten werd de ambities te verwezenlijken en het programma Kwaliteit & Performance van het onafhankelijke adviesbureau NMC Bright en de KNVB te volgen. Er kwam een werkgroep versterkt met Bauke Jan Stuursma, Roel Wijma en Wijtze van der Meer.

De werkgroep is aan de slag gegaan om alles door te lichten en verbeterpunten in kaart te brengen. “Het programma van eisen kent zo’n 65 punten waar je aan moet voldoen”, aldus Jan Douma over de forse klus. Er is een jeugdbeleidsplan van 90 pagina’s geschreven en er volgen nu evaluatiegesprekken met jeugdtrainers, die vervolgens worden vastgelegd. Daarnaast is omschreven wat de gewenste speelstijl is. Volgens Douma heeft de vereniging veel handvatten gekregen om verdere verbeteringen door te voeren.