De Kruidhof opent negentigste tuinseizoen

BUITENPOST - De Kruidhof in Buitenpost gaat woensdag 1 juli weer open voor het publiek.

2020 is een bijzonder jaar voor het museum: De Kruidhof bestaat namelijk al 90 jaar. Dit jubileum wordt gevierd met feestelijke acties.

Jubileumjaar

Normaal openen in april de deuren van De Kruidhof voor publiek maar in verband met de coronamaatregelen gaat het 90ste tuinseizoen pas in juli van start. Bezoekers van 90 jaar en ouder kunnen het hele seizoen gratis naar binnen. Bij besteding van 25 euro aan producten krijgen bezoekers een mooi gekleurde Dahlia ter waarde van 5,95 euro zolang de voorraad strekt.

Vanaf 1 juli is er in de Kruidhof een nieuwe thematuin te bewonderen. Als aanvulling op de oude cultuurgewassen is er in samenwerking met het Werkverband Friese Rassen een tuin aangelegd met Friese landbouwgewassen.

Grootste botanische collectie

De geschiedenis van Botanische tuin De Kruidhof begon in 1930, toen gestart werd met een proeftuin voor groenten en fruit. Later richtte de proeftuin zich meer op het kweken van kruiden. Nu, bijna een eeuw verder, is De Kruidhof de enige hortus van Fryslân en herbergt ze de grootste botanische collectie geneeskrachtige kruiden van West-Europa.

Er is een museumwinkel en een Verkooptuin met een groot aanbod bijzondere vaste planten. In het Tuincafé kunnen bezoekers genieten van heerlijke producten. Kinderen kunnen spelen in de educatieve speeltuin met veel zand en water.

Wie van plan is een bezoek te brengen aan De Kruidhof kan voor de actuele openingstijden kijken op www.dekruidhof.nl. Hier staan ook de coronamaatregelen die zijn genomen.