Dagopvang Ot en Sien voor Ouderen

SURHUISTERVEEN - Dagopvang Ot en Sien in het Ot en Sien museum in Surhuisterveen biedt ondersteuning aan ouderen bij het behouden van het dagritme en onderhouden van sociale contacten.

De dagopvang werkt met twee verschillende groepen. In de ene groep komen mensen met een lichamelijke beperking bij elkaar en in de andere groep mensen met dementie.

Voor wie thuis weinig aanspraak heeft is de dagopvang een echte uitkomst. ,,Hier zijn de clienten weer onder de mensen, kunnen ze een kopje koffie drinken, bewegen, spelletjes doen of een krant lezen.”

Tijdens de dag wordt er ook een verse maaltijd geserveerd. ,,Alles lekker vol van smaak en samen veilig en gezellig aan een tafel.’’ Doordat Ot & Sien een ruime locatie heeft in Surhuisterveen is er nog steeds plek voor nieuwe aanmeldingen.

Wie in aanmerking wil komen voor de dagopvang heeft een indicatie nodig. Dat kan zijn een indicatie voor zorg in natura of een persoonsgebonden budget. Beide kunnen worden aangevraagd bij het WMO-loket van de gemeente.