Folkert Bosch met pensioen bij NEF Kollum

Kollum - Samen met collega’s, familie en bekenden is donderdag op feestelijke wijze afscheid genomen van Folkert Bosch in de kantine van werk-/leerbedrijf NEF te Kollum.

Na een dienstverband van bijna 40 jaar bij NEF gaat Folkert op 23 juli a.s. genieten van zijn welverdiende pensioen. Zijn afdelingsleider Sytze Wiersma deed in het kort verslag van het gesprek wat hij ter voorbereiding op dit afscheid samen met Folkert had. Blijkbaar is tijdens dit gesprek nogal wat stof besproken want na een half uur zaten ze naar horen en zeggen nog steeds te praten over de periode voordat Folkert in dienst kwam. Ja dat is typisch Folkert: punctueel en niet kort van stof.

Folkert is in 1954 geboren in Leeuwarden, maar woont al zijn hele leven in De Westereen. Na een proefperiode van ca 2 maanden kwam hij op 1 december 1980 in dienst bij Intubo (later Trion en nu NEF). Bijna 30 jaar was Folkert werkzaam in het magazijn te Zwaagwesteinde. In het magazijn voelde Folkert zich als een vis in het water. Dit kwam door zijn achtergrond in de logistiek want zijn vader had daarvoor een transportbedrijf waar Folkert ook jaren werkzaam is geweest.

Folkert zijn kwaliteit is het best te typeren als de man met een uiterste precisie en iemand die eigenlijk niets ontgaat. Bijzonder is dat Folkert in staat is zich elk detail van vroeger en nu te herinneren, het staat als het ware in zijn geheugen gegrift. Folkert is een werknemer waarop je kunt bouwen en vertrouwen. Bedankt hiervoor!

In 2009 kwam er, net als voor vele anderen, voor Folkert helaas een einde aan de werkzaamheden in Zwaagwesteinde. Er werd een nieuwe plek voor Folkert gezocht en gevonden. Dit werd de vestiging van NEF (destijds Trion) te Kollum. Hier heeft Folkert nog vele verschillende verpakkingswerkzaamheden verricht. Tot de laatste dag toe heeft hij hier met plezier en de volle 100% inzet gewerkt. We zullen Folkert en zijn bijzondere humor zeker gaan missen op de afdeling.

Naast de gebruikelijke afscheidscadeaus kreeg Folkert van zijn afdeling een paar ‘figuurlijke handen’ zodat iedereen hem als het ware toch nog even de hand kon schudden. Een gebaar wat door Folkert zeer werd gewaardeerd.