Corona Cinema in de Bonifatiuskapel Dokkum

DOKKUM Het filmseizoen moest voortijdig eindigen door de Coronacrisis. Nu de regels wat versoepeld zijn, hebben Filmhuis Dokkum, de Bonifatiuskapel en Kooistra AV Kollumerzwaag de handen ineen geslagen om deze zomer filmvertoningen mogelijk te maken. We gaan films vertonen in het best geventileerde gebouw van Noardeast Fryslân, de Bonifatiuskapel.

Vrijdag 24 en zaterdag 25 juli is er een try-out met meerdere mooie films. Entree per film is € 7,50, kinderen tot 12 jaar € 2,50.

Let op: Entreebewijzen kunnen binnenkort online gekocht worden via de website van Filmhuis Dokkum. Contante verkoop aan de kassa is niet mogelijk i.v.m. de Corona -regels

Kijk voor meer informatie op de website www.filmhuis-dokkum.nl

Vrijwilligers die mee willen helpen tijdens dit filmweekend worden van harte uitgenodigd te reageren. Stuur een mail naar info@filmhuis-dokkum.nl

Programma

Bonifatius De Musical

Vrijdag 24 juli, 20.00 uur

Zaterdag 25 juli, 10.30 uur

‘Bonifatius De Musical’ is een Nederlandse bewerking van de gelijknamige Duitse musical uit Fulda over het turbulente leven van de vroeg middeleeuwse heilige en kerkhervormer. In 2012 trok de musical maar liefst 13.000 bezoekers. De cast bestond uit o.a. Syb van der Ploeg, Richard Spijkers, Theun Plantinga en Wieneke Remmers. Iedereen die deze indrukwekkende muziektheaterproductie heeft gemist, krijgt nu de kans om een filmreprise te zien op dezelfde locatie als indertijd.

Dr. Dolittle

Zaterdag 25 juli, 14.00 uur

De excentrieke Dr. John Dolittle leeft alleen met zijn exotische dieren als gezelschap. Wanneer Koningin Victoria ziek wordt, gaan Dolittle en zijn dieren op zoektocht naar een geneesmiddel dat alleen te vinden is op een mythisch eiland. Tijdens deze reis beleeft hij samen met zijn bijzondere dierenvrienden gevaarlijke avonturen, waarbij hij oude vijanden tegenkomt en hij nieuwe wonderlijke wezens ontdekt.

“De film weet te vermaken met aardige grappen én met Robert Downey Jr. als vreemde maar charmante dokter. De dieren zijn mooi gevisualiseerd en ook de omgevingen zijn prachtig. Een heerlijke avonturenfilm voor kinderen.”

The Peanut Butter Falcon

Zaterdag 25 juli, 20.00 uur

‘The Peanut Butter Falcon’ is een sfeervolle roadmovie die zich afspeelt in het moerassige diepe zuiden van de Verenigde Staten. De jonge Zak met het syndroom van Down heeft slechts één droom: een professionele worstelaar worden! Wanneer hij op een dag wegloopt uit het verpleegtehuis wil hij niks liever dan die droom waarmaken. Hij ontmoet de jonge visser en vrijbuiter Tyler, die ook op de vlucht is. Samen beleven ze een avontuurlijke tocht vol uitdagingen en gevaren. Het debuterende regisseursduo Nilson en Schwartz weet de sfeer van het warme Amerikaanse zuiden uitstekend te treffen, vooral met de heerlijke folkmuziek.

“Een prachtige, komische en hartverwarmende feelgoodfilm”