Geen profronde, maar Pieter Weening Classic in Surhuisterveen gaat wel door

Het Wielercomité Surhuisterveen heeft besloten dat op zaterdag 5 september de Pieter Weening Classic, een evenement voor sportieve fietsers, verreden zal worden.

Normaal gesproken wordt de Pieter Weening Classic voorafgaand aan de profronde van Surhuisterveen georganiseerd, maar omdat de profronde dit jaar vanwege het coronavirus niet doorgaat, is de datum van de vijftiende editie van de Classic verplaatst naar 5 september.

In verband met de coronamaatregelen is er gekozen voor een andere opzet van de start en finish. De start en finish zijn nu op het ijsbaanterrein van Surhuisterveen op sportpark Blauknopke. Er zullen tijdvakken zijn waaruit gestart dient te worden. „Hiermee willen we voorkomen dat op één punt veel mensen verzamelen”, stelt toerfietscoördinator Jack Bouw.

Net als voorgaande jaren zijn er weer nieuwe routes. In verband met de maatregelen is het wel verplicht om vooraf in te schrijven. Dit kan voor de afstanden 150 kilometer, 100 kilometer, 60 kilometer, 40 kilometer en 25 kilometer.