Sietse Lefferts ljept naar goud op NK

KOCKENGEN - Vier leden van ljeppersklub Buitenpost reisden zaterdag 29 augustus af naar Kockengen voor het Nederlands kampioenschap fierljeppen voor de jeugd: Daniël Veenstra, Sietse Lefferts, Auke Tymen de Boer en Boaz Koster.

De wedstrijd moest in het begin een paar keer stilgelegd worden vanwege de regen, maar ondanks dat kon de wedstrijd toch uitgesprongen worden. Wel werd besloten geen finalesprong te doen. Dat betekende dat na drie sprongen de winnaars bekend zouden zijn. 

De jongens in de leeftijdscategorie tot en met 10 jaar mochten beginnen. Voor Boaz Koster leverde dit tweemaal een nieuw persoonlijk record op. Met 8.56 meter eindigde hij op de zesde plaats. 

Daarna kwamen de jongens tot en met 12 jaar aan bod. Daniël Veenstra had een 'off day' en eindigde met 8.94 meter op een negende plaats. Auke Tymen de Boer sprong in zijn tweede sprong een nieuw persoonlijk record van 10.01 meter en werd hiermee zesde. Sietse Lefferts sprong gelijk in zijn eerste sprong een nieuw Nederlands record van 11.70 meter. De andere ljeppers konden daar niet tegenop. Sietse mag zich met dit nieuwe record Nederlands kampioen voor de jeugd tot en met 12 jaar noemen.