WTOC uitgebekerd na nederlaag

Oudwoude - De bekerwedstrijd WTOC VVT begon met een minuut stilte voor vrijwilliger Sjouke Bosma, die op 25 maart is overleden. Sjouke was een zeer gewaardeerde vrijwilliger van WTOC en ook zijn familie is erg actief en betrokken bij WTOC.

Na de nederlaag tegen Drogeham weer verlies voor WTOC. De eerste kans was voor WTOC. Jilles Bosma vond keeper Marcel van der Land op zijn weg.

Taede van der Ploeg beging in het strafschopgebied een overtreding op Andries Venema. De toegekende strafschop werd benut door Nord Gosker, 0-1.

WTOC kreeg enkele goede mogelijkheden om te scoren maar liet dit na. Sybren Bosma was er nog het dichtst bij. Zijn inzet belandde op de paal.

De tweede helft begon VVT goed en WTOC moest verdedigend zien de klus te klaren. WTOC kwam op gelijke hoogte door een benutte strafschop van Taede van der Ploeg. Jilles Bosma werd tegen gehouden door Alex Polders, 1-1. Geoffrie Hoiting hield WTOC in de wedstijd. Vakkundig hield hij Nord Gosker van scoren af. In de 85e minuut viel het doek definitief voor WTOC. Nord Gosker kon ongehinderd doorgaan en de 1-2 scoren.

Een poging van WTOC werd van de doellijn gehaald door VVT. Er werd niet meer gescoord en kwam er een eind aan een van WTOC zijde teleurstellende wedstrijd. Volgende week Friese Boys uit. WTOC kan dan vrijuit spelen, er staat niets meer op het spel.