Buitenpost verliest nipt van Genemuiden

Genemuiden - VV Buitenpost hield zaterdag kranig stand tegen titelkandidaat SC Genemuiden. Tot aan het eindsignaal hadden de Blauwkes in Genemuiden zicht op een resultaat, maar verloren de eerste competitiewedstrijd wel met 1-0.

Genemuiden begon sterk met gevaarlijke hoekschoppen. Buitenpost had het lastig met hoge tempo van de thuisploeg, de opkomende backs en snelle buitenspelers. De Blauwkes speelden in de beginfase ook wat onwennig. Ondanks het veldoverwicht, kwam Genemuiden pas na een kwartier spelen tot een eerste grote kans. Rik van Dalfsen kon zijn voet net niet tegen een strakke voorzet krijgen. Daarna kroop Buitenpost wat meer uit de schulp en kreeg de ploeg ook wat mogelijkheden. Na bijna een half uur spelen dribbelde topschutter Omar Kavak in het strafschopgebied van Buitenpost. Hij speelde drie spelers uit op de achterlijn en waar doelman Kevin van der Meulen een voorzet verwachtte, verraste hij hem in de korte hoek: 1-0.

In de tweede helft viel een gedreven Jorrit Terpstra in voor de geblesseerde Wim de Vries, waardoor Halbe Elsenga naar de rechtsback verhuisde. De toeschouwers zagen een ander Genemuiden. Na ruim een uur spelen kreeg Rolf Dijk dé kans op de gelijkmaker. De spits werd echter op zijn hak getrapt waardoor hij licht uit balans net naast schoot. Direct daarna dacht Jens Jurn Streutker van Genemuiden te scoren uit een corner, maar het doelpunt werd terecht afgekeurd wegens duwen. Buitenpost ging in een stuntje geloven en durfde met de jeugdige verse krachten David Kazimier (18), ook hij maakte zijn competitiedebuut, en Justin Sletering aanvallender te spelen. Rik Weening kon een bal in kansrijke positie net niet goed aannemen, waardoor er mogelijkheid verloren ging. Ook de vrije trappen van Robin Huisman de Jong misten net de juiste richting. Zo bleef het lang spannend en moest René van der Weij, oud-trainer van Buitenpost, druk coachen om zijn ploeg overeind te houden. Het lukte de Blauwkes niet meer om grote kansen te creëren, waardoor Genemuiden terecht de overwinning mocht vieren.