Triathlon Feanster 40 live op internet te volgen

SURHUISTERVEEN De triathlon De Flexibele Makelaar Feanster 40 wordt zondag live via internet uitgezonden. In zwembad Wettervlecke in Surhuistereen worden de gehele dag beelden geregistreerd, die via de Facebookpagina van de triathlon kunnen worden bekeken.

Deelnemers aan de Feanster 40 moeten achtereenvolgens één kilometer zwemmen, dertig kilometer fietsen en negen kilometer lopen. De finish is in het centrum van Surhuisterveen.

,,Vanwege het coronavirus kunnen we dit jaar helaas geen publiek toelaten in het zwembad”, zegt organisator Margriet Helfrich. ,,We zijn blij dat iedereen op deze manier toch de zwemverrichtingen van al onze deelnemers kan vervolgen. Dit is mogelijk dankzij een mooie samenwerking met Marco Kolsteeg, Fotografie en meer.”

230 deelnemers

Bij de triathlon staan dit jaar zo’n 230 deelnemers aan de start. De eerste start is om 10.00 uur ’s ochtends in het zwembad, waarna iedere 35 minuten een nieuwe serie deelnemers van start gaat. Naar verwachting finishen de eerste deelnemers rond de klok van twaalf op de finish bij Brasserie Kolkzicht.

De dag wordt afgesloten met de wedstrijd voor de dames, die om 14.05 uur starten, en tenslotte de herenwedstrijd om 14.45 uur.