VV Kollum wint laatste bekerwedstrijd van LSC 1890

Kollum - In de laatste bekerwedstrijd in de poule-fase stond de thuiswedstrijd tegen LSC 1890 op het programma. Een prima eerste helft van de Kollumers was voldoende om de zondag tweede klasser over de knie te leggen.

Vanaf de aftrap was duidelijk dat de thuisclub de betere ploeg was. Toen door mooie doelpunten in de 4e en 10e minuut er al een 2-0 stand op het scorebord stond, dachten de toeschouwers aan een eenvoudige walk-over. Misschien sloop er toch wat gemakzucht in de ploeg van trainer Ron de Boer, want de tegengoal in de 15e minuut was onnodig. Maar de krachtsverhouding op het veld werd door een goal van de Kollumers in de 23e minuut weer vertaald naar het scorebord. Met een 3-1 stand werd er gerust.

In de tweede helft was het mooie voetbal verdwenen. De Snekers probeerden het nog wel door even wat extra gas te geven, maar straalden ook niet echt uit dat ze er nog alles aan wilden doen om een punt uit het vuur te slepen. De Kollumers werden slordig, vooral in de eindfase. Dit leidde in de 87e minuut tot (weer) een persoonlijke fout die een tegengoal opleverde. Het antwoord volgde snel, want een minuut later werd de 4-2 gemaakt.

Hoewel vv Kollum niet doorgaat in de beker kon trainer Ron de Boer tevreden terugzien op de bekerreeks: “Het nivo is ten opzichte van vorig seizoen duidelijk hoger geworden en we verwachten dit nivo ook beter vast te kunnen houden en constanter te presteren”.