Waterdichtheid nieuwe zwembad De Kûpe wordt getest

Buitenpost Maandag is gestart met het vullen van de zwembadbak van het nieuwe energieneutrale zwembad in Buitenpost. Ondanks alle coronamaatregelen houdt aannemingsmaatschappij Friso, onderdeel van Friso Bouwgroep uit Sneek, goed de snelheid erin en ligt de bouw op schema.

Inmiddels zijn de betonwanden van de zwembadbak gereed en wordt de waterdichtheid van het zwembad getest. Een spannend moment in het bouwproces. Ondergronds is de basis dan gelegd en gaat de bouw bovengronds verder. De contouren van het nieuwe zwembad worden steeds meer zichtbaar!

Het geplande bezoek van wethouder Jouke Spoelstra is mandag vewege de coronamaatregelen niet doorgegaan. Hij zorgde voor een traktatie voor de mannen op de bouwplaats. Jouke Spoelstra: ”Graag wil ik op deze manier alle medewerkers op de bouwplaats toch even bedanken. Zij hebben ontzettend veel werk verricht en dat onder bijzondere omstandigheden. Mooi dat de uitvoering door kan gaan. Juist ook omdat de raad er destijds bewust voor heeft gekozen om het bouwproject wel aan te besteden en zo de bouwsector een duw in de rug te geven in deze coronaperiode.”

In januari 2021 wordt de staal- en de houtconstructie opgebouwd. Het transporteren en inhijsen van de houten liggers wordt nog een hele operatie gezien de afmetingen. Zowel voor het transport over de weg als voor de hijswerkzaamheden wordt een gedetailleerd plan gemaakt. Op dit moment wordt nog steeds gestuurd op een oplevering van het nieuwe zwembad in september 2021.

Gebiedsinrichting

Op 19 november besluit de raad van Achtkarspelen over de herinrichting van het gebied rondom het zwembad. Er ligt een voorstel waarbij ook een aantal knelpunten op het gebied van verkeersveiligheid worden opgelost en rioolvervanging wordt uitgevoerd op De Vaart. Het streven is om alle werkzaamheden eind volgend jaar klaar te hebben.