Diamanten paar Hamstra ‘begon’ op kermis

HARKEMA Jan Hamstra en IJnschje Wolters zijn woensdag 21 oktober precies 60 jaar getrouwd.

Jan Hamstra is geboren op 14 april 1940 in Harkema. Mevrouw IJnschje Wolters zag het eerste levenslicht op 3 augustus 1942 in Opende (Gr.) Ze hebben elkaar ontmoet op de paaskermis in Marum. Ze trouwden op 21 oktober 1960 in Grootegast en gingen wonen in Rottevalle. Na veel verhuizingen zijn ze uiteindelijk beland in de geboorteplaats van Hamstra.

Het diamanten paar heeft 4 kinderen, 8 kleinkinderen, 7 achterkleinkinderen met 2 op komst. Hamstra heeft altijd gewerkt als stukadoor en gedurende 21 jaar was hij bestuurslid van Harkemase Boys. Zijn echtgenote had, zoals gebruikelijk in die tijd, de zorg voor de kinderen en het huishouden. Ze was 30 jaar geleden de oprichtster van de schildersclub in Harkema. Andere hobby’s zijn bloemschikken en kleding maken.

De Harekieten wonen nog zelfstandig en kunnen zich zelf prima redden. Vanwege de coronamaatregelen kan het huwelijksjubileum tot hun spijt niet worden gevierd. Maar het bezoekje van burgemeester Oebele Brouwer maakte dat deze dag toch een bijzonder tintje meekreeg.