Vrijwilligers gezocht voor decemberacties voor minima

REGIO Na het succes van de Sintacties in de afgelopen jaren willen Present De Wâlden en Present Noordoost Friesland in december maar liefst twee acties organiseren voor gezinnen die op de armoedegrens leven.

Het is dus méér dan alleen een Sintactie. In verband met de coronacrisis is dit jaar ook oog voor de doelgroep die niet zoveel met het Sinterklaasfeest heeft, zoals alleenstaanden of gezinnen zonder (jonge) kinderen. Ook hen willen we een warme decembermaand bezorgen.

Voor deze acties zoeken wij vrijwilligersgroepen (gezinnen, vrienden, kerkelijke groepen, collega’s), die in de periode voor 5 december een jutezak met cadeaus Coronaproof bij kwetsbare gezinnen uit de gemeenten de gemeenten Achtkarspelen, Tytsjerksteradiel, Noardeast-Fryslân of Dantumadiel brengen om hen een onvergetelijke Sinterklaasavond te bezorgen. Het betreft gezinnen die zelf niet in de gelegenheid zijn om Sinterklaas met pakjes te vieren. De gezinnen worden bij Present aangemeld door hun begeleiders.

Kiezen

Deze vrijwilligersgroepen mogen er ook voor kiezen om in de week vóór de kerstdagen een pakket met non-food artikelen bezorgen bij gezinnen die eveneens leven op de armoedegrens. Hierdoor wordt het gezin in de gelegenheid gesteld om met het geld wat ze daardoor besparen, iets leuks te doen rond de kerstdagen. Deze gezinnen worden ook bij Present aangemeld door hun begeleiders. Uiteraard mogen groepen zich ook voor beide acties aanmelden.

Meer informatie over deze acties is te lezen op www.presentdewalden.nl/decemberactie (ook voor aanmelden).