Super Lauwersmeer als enige Nederlandse jachtbouwer in finale Best of Boats Award 2020

Noardburgum - Jachtbouwer Super Lauwersmeer staat in de finale van de Best of Boats Award 2020. Uit de honderden boten die de internationale jury testte heeft de Discovery 47 OC van de werf in Noardburgum het gehaald tot de finale van de award. Daarmee is Super Lauwersmeer de enige Nederlandse finalist.

De Best of Boats Award werd in 2014 in het leven geroepen door bootjournalisten uit talloze landen; van de Verenigde Staten tot Duitsland en van Nederland tot Rusland. Zij hebben een belangrijke gemene deler: een zeer grote ervaring als motorboottesters.

Als de enige wereldwijde motorboot award is het een grote eer voor Super Lauwersmeer om in de finale te staan in de categorie ‘Best for travel’. Tijdens hun vaartest met de Discovery 47 OC was de jury zeer onder de indruk van de manier waarop Super Lauwersmeer de Discovery 47 OC geheel naar klantwens bouwt. In het specifieke geval van de door de jury geteste Discovery 47 OC ‘Pursuit of Happiness’ was het de familie Van der Veen die hun watersportdroom werkelijkheid heeft zien worden en graag op reis gaat met het schip.

Het in krijtwit met matzwarte details uitgevoerde open kuip-jacht werd geheel naar de gebruikerswensen en smaak van het jonge gezin gebouwd. Aan boord is ruimte voor zowel ontspanning als vermaak. Achterop het schip is een verlengd zwemplateau gecreëerd. En aan de veiligheid aan boord werd extra aandacht besteed met kindvriendelijke sluitingen op de deurtjes en het wegwerken van zoveel mogelijk van de bedieningselementen.

De jury was zeer te spreken over de bouwkwaliteit, afwerking en doordachtheid van het schip. Dat de Discovery 47 OC in positieve zin opvalt blijkt wel uit het feit dat de jury de uitspraak deed ‘nog nooit zo’n stil en soepel schip te hebben gevaren’. “Met hun rijke ervaring als boottesters is dat een bevestiging van ons streven naar perfectie en de zoveelste positieve conclusie van de vakpers.”, aldus Bastiaan Jousma, die samen met zijn broer Louis eigenaar is van de werf.

Eind november maakt de jury de winnaar van de Best of Boats Award 2020 bekend tijdens een digitale ceremonie.

Op www.superlauwersmeer.nl ontdekt u alles over de Discovery 47 OC.