Zalmactie in Dokkum voor Stichting Altijd Doen

Dokkum - Na het succes van vorig jaar loopt vanaf 26 november wederom een Zalmactie in Dokkum: iedereen kan warm gerookte zalm kopen voor het goede doel. De opbrengst komt geheel ten goede aan de activiteiten van de Stichting Altijd Doen. Initiatiefnemer van de Zalmactie is Lionsclub Dokkum Bonifatius.

Edwin de Vries en Sjoerd Radersma van de activiteitencommissie van de Lionsclub zijn enthousiast over de actie. Edwin: “Vorig jaar hebben we in Dokkum voor het eerst een Zalmactie georganiseerd via verkoop op de Kerstfair. Het liep echt boven verwachting. We kregen veel positieve reacties en hadden een mooie opbrengst voor het goede doel.”

Omdat verscheidene acties van de Lionsclub dit jaar geen doorgang konden vinden, wilde de Lionsclub een aantal acties aan het einde van het jaar wel echt doorzetten. Sjoerd Radersma: “Goede doelen hebben het ook lastig in deze tijden om geld in te zamelen. Dus waar het kan moet je wel bezig blijven met acties.” De Zalmactie past uitstekend in de traditie van activiteiten van de Lionsclub voor en door Dokkumers. Sjoerd: “Er komt veel samen bij deze actie. Een actie waar we samen de schouders eronder zetten. We doen het voor een prachtig lokaal goed waarbij de opbrengst volledig terecht komt waar het nodig is. En we verkopen een gezond product dat wordt geleverd door een lokale ondernemer.”

Voorverkoop online

De leden van de Lionsclub Dokkum Bonifatius gaan online aan de slag met de verkoop. Via social media, er is een centraal mailadres om te bestellen en alle leden helpen mee met hun persoonlijk netwerk. De voorverkoop voor de Zalmactie is per direct gestart. Een stuk (200 gram) warm gerookte zalm kost 7 euro. Bestellen in de voorverkoop betekent dat men vlak voor Kerst de zalm in huis heeft. Het is ook mogelijk als bedrijf in grotere aantallen te bestellen, bijvoorbeeld voor een kerstpakket.

Stichting Altijd Doen

Stichting Altijd Doen is een organisatie die in 2006 in het leven is geroepen door een groep enthousiaste Dokkumers die graag iets extra`s wilden doen voor die mensen die het in het dagelijks leven niet altijd even gemakkelijk hebben. De stichting organiseert onder andere een kerstdiner met entertainment en in de zomer een vakantiedag voor hun doelgroep. Door de coronamaatregelen kunnen niet alle activiteiten van de stichting doorgaan en is het ook lastiger om geldinzamelingsacties te organiseren.

Nadere info en bestellingen: zalmactie@lionsclubdokkum.nl