Verrassend voedselpakket voor kerst met karakter

DOKKUM – De komende kerstdagen krijgen door de coronacrisis al een totaal ander karakter dan in vorige jaren. Een extra ondersteuning mogen gezinnen met een laag inkomen of een beperkte uitkering vooral dit jaar hierbij niet ontberen.

Vanuit de Voedselbank Dongeradeel/Ferwerderadiel in Dokkum worden er daarom kerstpakketten samengesteld voor een zestigtal gezinnen die verspreid over de gemeente wonen.

Op deze manier wordt er een hartverwarmend signaal vanuit de samenleving afgegeven, maar krijgt een slogan zoals ‘pas goed op jezelf’ ook ‘cement’ tussen de woorden. Supermarkten als onder meer Aldi, Jumbo en Poiesz ondersteunen deze actie elk op een eigen manier met aanmoedigingslijstjes voor hun klanten, artikelen of waardebonnen. Action en Restpost voegen vanuit de non-foodsector daar leuke presentjes aan toe, zodat de gezinnen thuis kien en knus hun eigen kerstsfeer kunnen creëren.

Donatie

Op vrijdag 11 en zaterdag 12 december zijn Sjoukje, Jan Strik en Jeroen de Vries en een aantal andere vrijwilligers hiervoor aanwezig bij Action als gelegenheidsformatie voor dit speciale kerstdoel.

Wie vanuit zijn eigen onderneming, instelling of als particuliere situatie dit initiatief wil ondersteunen met een financiële of fysieke donatie of culinaire verrassing, dan is een telefoontje naar de Voedselbank voldoende: 06 31 091 722