Club NEL in De Lawei

DRACHTEN Donderdagavond 25 februari stormt het digitaal bij De Lawei en als het STORMt bij De Lawei dan zijn er professionele makers aan het spelen die wellicht minder bekend zijn.

Maar deze makers zijn beslist (aanSTORMend) talentvol. Het is inmiddels door de coronaperiode een jaar geleden dat er een stormavond heeft kunnen plaatsvinden. De Onverwoestbaren viert de terugkomst van de stormavond in De Lawei met een livestream. Club NEL vertelt de verhalen van een ondoorgrondelijke familie door de ogen van verschillende familieleden, allen gespeeld door actrice Anna Raadsveld.

Alle karakters worstelen met het leven, zoeken vaste bodem, houvast en betekenis in hun noodlot, maar weten zich tegelijk te sterken met een enorme vitaliteit, kracht en humor. Na afloop van de voorstelling kan er ook aangeschoven worden bij een nagesprek met de makers. Kijk voor meer informatie over de livestream op www.lawei.nl.

Kidsweek

Het is voorjaarsvakantie en bij De Lawei staat dit in het teken van de kidsweek. Deze digitale kidsweek is gevuld met online activiteiten, voorstellingen en workshops. Zo is er het KidsAtelier waarin Amarins je de kneepjes van het vak vertelt en je leert hoe je een echte Picasso kan herkennen. Voor de leeftijden 5 t/m 8 jaar vindt de online workshop plaats op vrijdag 26 februari van 10.00 tot 11.30 uur.

Voor kinderen vanaf 9 jaar vindt de online workshop plaats op 26 februari van 12.30 tot 14.00 uur. De workshop is gratis maar van tevoren inschrijven op www.lawei.nl is wel noodzakelijk. Meer informatie over het aanbod, de coronamaatregelen en kaarten is te vinden op www.lawei.nl

Green Key

De Lawei heeft voor 2021 wederom het Green Key Goud certificaat mogen ontvangen. Green Key is hét internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche en zakelijke markt. Goud is het hoogst haalbare certificaat.

De Lawei integreert duurzaamheid in de bedrijfsprocessen, diensten en producten. Zo liggen er bijna 800 zonnepanelen op het dak van de schouwburg, zijn de rietjes biologisch afbreekbaar en wordt de seizoensbrochure gedrukt op gecertificeerd FSC papier. De Lawei is continu op zoek naar haalbare stappen om de maatschappelijke verantwoordelijkheid in het bedrijf te blijven vormgeven.