Nieuwbouw woningen op schoollocatie De Bron in Damwâld

Damwâld - De Damwâldster ondernemers Romke Hekstra en Bert Adema hebben de woningen gepresenteerd die op de voormalige basisschoollocatie De Bron in Damwâld worden gebouwd.

Beide ondernemers hebben een plan ontwikkeld voor acht moderne, halfvrijstaande woningen. De twee-onder-eenkappers zijn ontworpen door Betha Architecten in Burgum. De woningen worden gebouwd door bouwbedrijf Hekstra en zijn in de verkoop bij Bert Adema Makelaardij. De gemeente Dantumadiel heeft de locatie op basis van een inschrijvingsprocedure gegund aan de beide ondernemers, op basis van een onderscheidend plan met oog voor de omgeving en haar bewoners.

Het plan is volgens de gemeente passend in de buurt en speelt in op de grote vraag naar betaalbare woningen in Damwâld voor een brede doelgroep.

Het plan viel ook in goede aarde bij de omwonenden die ook konden meepraten tijdens de planvorming en hun mening konden inbrengen op een inspraakavond.

De ambities voor dit plan van acht nieuwe woningen zijn verscheidenheid qua doelgroep en de nieuwste eisen ten aanzien van energiebehoefte.

Wethouder Gerben Wiersma ,,Mooi dat de ondernemers dit in hun eigen dorp gaan realisere.”