CDA’ers op bezoek in Drogeham en Surhuisterveen

DROGEHAM/SURHUISTERVEEN CDA Kamerlid Harry van der Molen (nr. 9) en kandidaat Kamerlid Douwe de Vries (nr. 43) waren vorige week op bezoek in Drogeham. Gastheren van het CDA Achtkarspelen waren hier Jouke Spoelstra, eveneens kandidaat Kamerlid (nr.64) en Meindert Talma.

Zowel Tusken Diken en Feanen Dierenartsenpraktijk als ook You vs You Fitcentre zijn bezocht. Juist door op deze manier kleinschalig en corona-proof op pad te gaan kun je goed stil staan bij verschillende onderwerpen. In de dierenartsenpraktijk zijn de gasten rondgeleid door Tjitske en Frank Roest in hun moderne en nieuwe praktijk en kregen op die manier inzicht in hun dagelijkse werkzaamheden en uitdagingen. Daarna spraken ze over de hoeveelheid aan controles en dubbele administraties in de agrarische sector voor zowel boer als dierenarts. Verhelderend en goed om deze signalen bij ‘Den Haag’ kenbaar te maken.

Fitcentre

Daarna gingen de christendemocraten naar You vs You Fitcentre (in de voormalige dierenartsenpraktijk). Hier gaf ondernemer Hugo van Echtelt een rondleiding en gingen ze met name in gesprek over de gevolgen van corona voor hem als ondernemer en zijn klanten. Ook de kansen die er lagen voor sport in zijn algemeenheid werden besproken. Hier werd duidelijk dat sport belangrijk is voor zowel het fysieke maar ook het mentale.

Na de ochtend in Drogeham te zijn geweest was het ’s middags de beurt aan Surhuisterveen. Vanuit CDA Achtkarspelen waren Harjan Bruining en Sandra van der Ploeg aanwezig. Gastheer Abbe Borger (filiaalhouder Albert Heijn en voorzitter H&I) begeleidde de delegatie door het centrum van Surhuisterveen, waar de reconstructie in volle gang is.

De eerste contouren van een fraai centrum zijn inmiddels zichtbaar. Toch bood het ook een trieste aanblik omdat het winkelend publiek nu nog ontbreekt. Abbe gaf aan dat er snel verandering in moet komen. Als dit te lang duurt hebben we straks een mooi centrum maar zijn de winkelpanden leeg. Aansluitend werd een bezoek gebracht aan de voedselbank van Surhuisterveen. Voorzitter Sietze van der Velde verwelkomde het gezelschap op hartelijke wijze. Na een uitleg van het ontstaan en de werking van de voedselbank, die volledig op vrijwilligers draait, werd een rondleiding gegeven. Zeker nu, in coronatijd, is de Voedselbank nog meer onmisbaar voor de gemeente.