Sporters Acro Academy doen mee aan internationale online competitie acrogym

Kollum - Tien jonge sporters van topsportstichting Acro Academy Noord Nederland deden zaterdag mee aan een internationale online competitie acrogym.

De acrobatische gymnastiekvorm waar deze sporters in uitkomen, is normaal gesproken een teamsport, maar in vele landen is de trainingsopbouw door de corona pandemie natuurlijk ernstig verstoord. Met deze individuele wedstrijd "Acrobatic Blocks Competition" (ABC) kon de spanning van de competitie weer even geproefd worden, en konden de topsporters zich eindelijk weer eens meten met de internationale concurrentie. Deelnemers van over de hele wereld deden mee aan dit evenement, van Brazilië tot Japan en van Canada tot Israël. Met een hoek van de tent dichtgeknoopt als achtergrond voor de live opnames en om de gymnasten in beeld te beschermen tegen de gure wind en hagelbuien stonden de gymnasten klaar voor de wedstrijd.

Melissa Kraak

Er waren drie wedstrijden waaraan gymnasten van de Acro Academy deelnamen. Aan zowel de snelheidswedstrijd, waarbij de sporter zo snel mogelijk 10 maal op paaltjes moest heffen tot handstand, als de uithoudingsvermogen wedstrijd, waarbij men óók moest heffen tot handstand maar dan zo vaak mogelijk binnen enkele minuten, deden zes gymnasten mee. Alle tien de bovenpartners deden mee aan de techniekwedstrijd, waarbij een ononderbroken reeks van balans-elementen getoond moest worden. De 11 jarige Melissa Kraak uit Kollum, een gymnaste van GVV Feanwalden die traint bij de topsportstichting, deed aan alle drie de onderdelen mee. Een zware wedstrijd, want ieder indrukwekkend balans element moest 10 tot 30 seconden lang zonder wiebels volgehouden worden voordat in een vloeiende beweging overgegaan moest worden naar het volgende element. Melissa toonde een mooie reeks elementen, en kan dan ook met recht trots terugkijken op haar prestaties.