Huisartsen vaccineren in de Van der Bij Hal in Kollum

KOLLUM – Zaterdag 17 april werden voor de corona vaccinaties, de patiënten van huisartsenpraktijk M. Bergervoet en W. Douma uitgenodigd. Men kon gebruik maken van de van der Bij Hal in Kollum.

Ondanks alle landelijke discussies, wisselende vaccinatiestrategie van de GGD en daardoor veel bezorgde telefoontjes van patiënten hebben Bergervoet en Douma middels een duidelijke uitnodigingsbrief gezorgd voor een zeer soepel verlopen vaccinatie van de eerste prik. De hoge opkomst bevestigd dit eveneens de vele positieve reacties van de patiënten.

Er is bewust voor samenwerking gekozen van beide huisartspraktijken omdat hiermee de organisatie en ook de uitvoering goed geregeld kon worden. Daarnaast is er gekozen voor de locatie in de Van der Bij hal omdat hier voldoende ruimte is om de afstandscriteria in acht te houden. Daarnaast ook vanwege de extra ruimte die nodig is na vaccineren. Dit omdat men na de prik nog een kwartier moet wachten i.v.m. eventuele allergische reacties. Tijdens deze wachttijd geen zijn er zaterdag geen calamiteiten geweest.

Bij binnenkomst kon men zich melden bij de administratie waar de gezondheid – en toestemmingsverklaring werd doorgenomen. Na het ontvangen van de vaccinatie ontvangt de patiënt een “Registratiekaart coronavaccinatie”, deze kaart dient wederom voor de 2e vaccinatie samen met de gezondheidsverklaring overhandigd te worden.

Wanneer iemand na de vaccinatie toch corona krijgt dan zorgt de vaccinatie ervoor dat men minder snel ernstig ziek wordt. Informatie kunt u vinden op de website coronavaccinatie.nl of de website van de thuisarts.nl /corona/ik-krijg-prik-vaccinatie-tegen-corona. Vaccineren is een belangrijke stap naar een samenleving zonder coronamaatregelen.

Volgens de planning heeft begin juli 2021 iedereen vanaf 18 jaar, die gevaccineerd wil worden, een eerste prik gehad. Op de uitnodiging die het afgelopen weekend is verstuurd staan de afspraken met data en de exacte tijdstippen voor de eerste en tweede prik al vermeld. ,,We roepen iedereen op om dan ook te komen!” En komende maanden zullen er nog meer doelgroepen volgen.