Dorpentocht 316 gaat laatste week in

WIJNJEWOUDE/URETERP Wandelend achter een kruis aan door Friesland, Groningen en Drenthe, maar Dorpentocht 316 is meer dan alleen een wandeltocht. De finale is 22 mei in Wijnjewoude.

De tocht van meer dan 400 kilometer duurt 42 dagen, gaat langs 42 dorpen/steden en vindt plaats tussen Pasen en Pinksteren. Elke dag dient zich een ander dorp of stad aan met elke dag een andere groep wandelaars. Een groot kruis van bijna 4 meter hoog (op een kar) wordt voortgetrokken door een soort elektrische golfkar.

Dit initiatief van stichting Unite in Christ gevestigd in Ureterp heeft als hoofddoel in deze tocht om christenen op te roepen tot ‘eenheid in Christus voor de bloei van je dorp.’ Dat mensen de moeite nemen om (soms een paar uur) achter een kruis aan te lopen, bewijst volgens de initiatiefnemers in ieder geval dat dit symbool een belangrijke rol speelt in hun leven. Op eenzelfde manier lopen mensen bijvoorbeeld achter een symbool of mascotte aan van hun favoriete sportclub.

Vanaf maandag 17 mei beweegt de tocht in zijn laatste etappe tussen Dokkum en Wijnjewoude, waar de tocht tijdens Pasen begon. Meer info op uniteinchrist.nl of dorpentocht316.nl