‘Keurige heren’ fietsen voor Ronald McDonald Huis

Dokkum - Negen ‘keurige heren’ – vandaar de ludieke naam team Ordentelijk - stappen 26 juni om 12 uur ’s middags op hun rijwiel om 500 kilometer van Maasbree in Limburg naar Boksum in Friesland in 24 uur te fietsen. De groep, met twee fietsers uit Dokkum, doet mee aan de Homeride van het Ronald McDonald Kinderfonds. Ze fietsen specifiek voor het Ronald McDonald Huis in Groningen. “De teamcaptain Pascal Hartkamp uit Boksum heeft zijn 14-jarige zoon verloren aan kanker en hij wil nu wat terug doen voor het Ronald McDonald Huis”, aldus Sieger Jan Cuperus uit Dokkum.

Vaak wordt de 500 kilometer in estafette vorm gefietst, maar de negen heren willen de hele afstand samen afleggen. Sinds januari zijn ze al met een druk trainingsschema bezig, legt Sieger Jan uit. De motivatie is groot, aldus de woordvoerder va n team Ordentelijk. “We weten van het belang van het Ronald McDonald Huis in Groningen omdat onze teamcaptain Pascal daar zelf heeft overnacht toen zijn zoon in het ziekenhuis lag. Hij wilde iets voor het Huis terugdoen en wij willen daar graag aan meedoen. We hebben al veel donaties gekregen, maar hopen het bedrag nog te kunnen verhogen. Iedereen kan geld geven aan ons team op de site https://homeride.nl/teams/ordentelijk”

Samen

Hij gaat samen met Sjoerd Bauke Dijkman (Dokkum), Daniel Schmidt ( Goutum), Richard van Aken (Leeuwarden), Rudie van der Bos (Leeuwarden), Marcel Copini ( Leeuwarden), Sander de Jong (Beetsterzwaag), Verdi Geurts (Maasbree) en captain Pascal Hartkamp (Boksum) de tocht van 500 kilometer fietsen. “We starten in Maasbree. Door de corona mag elk team - er doen 70 teams aan de Homeride mee – zelf weten waar ze willen starten. Wij gaan van Maasbree over Den Bosch en Apeldoorn via Groningen naar Boksum. Of andersom als dit qua wind beter uitkomt. We hebben een busje met onderdelen en eten en drinken die ons volgt. In Groningen gaan we nog aan bij het Ronald McDonald Huis. En we hopen dus 24 uur later om uiterlijk 12 uur ’s middags in Boksum te zijn.”

Trainen

Sieger Jan heeft dit jaar al 4000 kilometer op de teller. “We zijn allemaal wel sporters, maar voor een aantal is het wel nieuw om zulke lange afstanden te fietsen. We hebben al geoefend met de Elfstedentocht en andere lange afstand fietstochten. Het is wel een hele uitdaging. Mijn vrije tijd staat op het moment behoorlijk in het teken van fietsen. Thuis merken ze dat ook, doordat ik vaak op de fiets weg ben. Maar we hebben er zin in en zijn er ook wel klaar voor.”

Het team Ordentelijk wordt gesponsord door vrienden en familie en andere personen die het Ronald McDonald Huis een warm hart toedragen. “We hebben twee hoofdsponsors namelijk kinderkleding Z8, ingenieursbedrijf Bureau Schmidt, Herbalife en detacheringsbedrijf Recruitmenthuis en Mutasport. De teller staat op het moment bijna 14.000 euro en we hopen dat we er nog 20.000 van kunnen maken”, besluit de Dokkumer.