Van Lingen wedstrijd te gast bij Skeelervereniging Ids

DE WESTEREEN - De Van Lingen competitie telt dit seizoen een vijftal wedstrijden. Deze vinden plaats in Wervershoof, Wolvega, De Westereen, Sneek en Haulerwijk. Zaterdag was de 200 meter piste in De Westereen het toneel voor de inline skeeleraars.

De weersomstandigheden waren prima, de zon scheen, maar er stond een harde wind. Deze wind was voor de skeeleraars vooral op het rechte stuk goed te voelen. Nadat alle skeeleraars waren ingeschreven kon rond 10.00 uur het startschot worden gelost. De eerste wedstrijden waren 500 meter series bij de pupillen 1, waarbij de 8 tijdsnelsten doorgingen naar de A finale. Er moest door de jongens en meiden snel worden gereden om door te gaan, een eerste plek in één van de series was nu niet voldoende.

Op het programma stonden deze keer de onderdelen individuele 200 meter tijdritten, de ‘inline’ wedstrijden waarbij als groep wordt gestart, en vanaf de pupillen 1 ook de spannende afvalkoers over 3 of 5 kilometer. Wanneer de bel klonk moesten de rijders ervoor zorgen dat ze niet als laatste reden bij de volgende doorgang. Op deze manier ging de wedstrijd verder tot er een klein groepje over was. Een snelle eindsprint in de laatste ronden zorgde voor een gat tussen nummer 1 en 2.

Rond half twee werd de laatste rit, een puntenkoers bij de junioren gereden. Om de paar ronden ging een bel, wat betekende dat er bij de volgende doorkomst punten te verdienen waren. Deze punten werden verdeeld over de eerste drie skeeleraars die over de streep kwamen. In deze wedstrijdvorm was het tactisch inzicht erg van belang.

Skeelervereniging Ids is het afgelopen jaar zo gegroeid in leden dat er veel oranje met zwart gekleurde pakken waren te zien. Nadat alle deelnemers drie afstanden hadden gereden werden de punten geteld en kwam de jury met het klassement. Bij de prijsuitreiking stonden de dagwinnaars op de hoogste trede. Al met al kan teruggekeken worden op een zeer geslaagd evenement.

De volgende wedstrijd in deze competitie is op 11 september in Sneek. Dit zal de vierde wedstrijd zijn van de Van Lingen Competitie. Meer informatie www.inlineskatecompetitie.nl/wedstrijden/2021/de-westereen