Echtpaar uit Surhuisterveen viert 65-jarig huwelijk

Joop Bosma en Tjitske Bosma-Duisterwinkel uit Surhuisterveen vieren maandag dat zij 65 jaar getrouwd zijn. Het begon allemaal met een kerkdienst die niet doorging.

De echtelieden hebben elkaar leren kennen op een zondagavond toen Tjitske Duisterwinkel naar de kerkdienst wilde gaan, maar voor een dichte deur stond omdat deze niet doorging. Joop Bosma was aan het rondtoeren op zijn fiets toen hij haar zag lopen en besloot een praatje aan te knopen. De vonk sloeg over...

Café

Bosma - geboren op 21 mei 1937 in Twijzelerheide - heeft na de lagere school enkele jaren als knecht/arbeider gewerkt. Ook had hij een patathandel in Oostmahorn en nadien nog 13 jaar een café in Opende. De tap ging daar dicht in 1977. Zijn laatste werkzame jaren was Bosma actief als timmerman.

Mevrouw Bosma - geboren op 19 mei 1935 in Opende - zorgde voor de kinderen en het huishouden. Daarnaast was ze regelmatig werkzaam in het café. Het paar heeft onder meer in Kootstertille gewoond, maar nu alweer 34 jaar (nog steeds zelfstandig) in Surhuisterveen.

Vijf kinderen

De Feansters verkeren in goede gezondheid, kregen vijf kinderen (twee dochters en drie zoons), twaalf kleinkinderen en dertien achterkleinkinderen. Burgemeester Oebele Brouwer kwam het paar feliciteren.