Ledenpartij voor de jeugd in Ee

Ee – De jeugd in Ee stond vorige week in het perk voor een ledenpartij. Er werd gekaatst met een A, B en C- Klasse. In de A klasse gingen Johannes Reitsma en Lolkje de Jong er met de krans vandoor. De tweede prijs was voor Willianke Sipma en Doutsen Veendorp.

In de B-klasse was het partuur van Nynke de Haan en Jorrit Wolters te sterk voor het partuur van Jannard Sipma en Tjipke Jan Borger. In de onderlinge finale werd maar liefst met 5 - 1 gewonnen.

In de C-klasse kaatsten vijf kinderen allemaal een keer tegen elkaar en vormden allemaal ook samen een keer een partuur. Het bleef het spannend tot de laatste slagen. Ruben Sijtsma stond er tot de laatste omloop het beste voor met drie gewonnen partijen maar hij verloor de laatste omloop van Anna Jeltsje Mossel met 5 – 2 waardoor hij één eerste te kort kwam om de krans mee naar huis te nemen. De krans ging dus uiteindelijk naar Anna Jeltsje Mossel, de tweede prijs was voor Ruben Sijtsma en de derde prijs ging naar Mirthe Sijtsma.

Donderdag 29 juli beginnen de bouwvakpartijen weer in Ee. Met het kaatstentje erbij willen de organisatoren er dit jaar weer een gezellige bouwvak van te maken, met onder andere de gehaktpartij, het pearkekeatsen, de boerenpartij en de koningspartij. Leden en niet-leden zijn welkom.

De ledenpartij voor kinderen was mogelijk dankzij Meubelmakerij Emko Vis, schilldersbedrijf Idsardi uit Damwâld en Talitha Bloemen & Meer.