Eerste Klei Kunst en Route trekt 350 bezoekers

DOKKUM - De eerste editie van Klei Kunst en Route was dit weekend een succes. Zo’n 350 mensen bezochten de route met werk van 23 keramiek kunstenaars in Dokkum, Raard en Bornwird.

Voor wie het gemist heeft: 14 en 15 augustus is de route nogmaals te volgen voor iedereen die laagdrempelig wil genieten van een wandel- of fietstocht met kunstwerken op prachtige plekken.

De Klei Kunst en Route is een initiatief van keramiste Dineke Taal van atelier KleiTaal en Mariska Post. ,,We vinden het belangrijk om de kracht van keramiekkunst onder de aandacht te brengen en Dokkum en omstreken op de culturele kaart te zetten”, aldus Mariska.

De route is gesubsidieerd vanuit de versnellingsagenda Noardeast-Fryslân en Stichting Keramisten Noord-Nederland.

,,En het mooie is dat zoveel inwoners hun tuin hebben opengesteld voor deze route. Daardoor is het echt een kunstroute geworden van heel veel mensen”, zegt Dineke Taal.

De route van ongeveer 12 kilometer is op 14 en 15 augustus te fietsen of te wandelen, maar alle locaties zijn ook met de auto te bereiken. Voor informatie kijk op www.kleikunstenroute.nl.

Fotograaf Jan van Empel trok er dit weekend op uit met zijn camera en maakte foto’s in een deel van de route door Dokkum. De foto’s zijn gemaakt in de Museumtuin/Diepswal, Bonifatiuskapel, bij Molen Zeldenrust, Bloemenwinkel Hanaten en ten tenslotte bij De Dijk.